Projectleider W Installatietechniek

De Projectleider W Installatietechniek (38 uur) binnen Wijco Technics is een ambitieuze en gedreven persoon, die als doelstelling heeft om de werktuigbouwkundige tak van Wijco Technics verder te laten groeien. In deze functie heb je de verantwoordelijkheid over de uitvoering van multidisciplinaire projecten in zowel de Utiliteits- als Retailsector. Vanuit een stevige technische kennis levert de Projectleider een substantiële bijdrage aan het realiseren van een positieve klantbeleving. Vanuit deze rol ben je werkzaam voor bedrijven als Tesla, Coolblue en Action in de Retailsector en draai je grote projecten in de Utiliteitsbouw.

Naast de uitvoering van projecten ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de planning en de aansturing van het projectteam. Binnen het team werk je nauw samen met de calculatie en werkvoorbereiding. Je draagt de verantwoordelijkheid voor projecten die qua omzetomvang kunnen variëren van een paar ton tot enkele miljoenen. In deze uitdagende functie ben je de gesprekspartner voor opdrachtgevers, onderaannemers en toeleveranciers. Daarnaast fungeer je als spil tussen de opdrachtgever en monteurs op de werkvloer. De projecten worden in de BeNeLux uitgevoerd waardoor je regelmatig onderweg bent.

Verantwoordelijkheden

 • Coördineren van de uitvoering en voortgang van projecten en zorg dragen dat deze naar behoren worden afgerond
 • Verantwoordelijk voor het uitbesteden en zorg dragen voor de planning van projecten, die zowel door personeel van Wijco Technics als onderaannemers worden uitgevoerd
 • Verzorgen en bewaken van de (detail-) planningen en overall planningen
 • Inkoop van specifieke materialen
 • Zorg dragen voor een zorgvuldige en accurate informatievoorziening ten aan aanzien van voorcalculaties, tekeningen, besteladviezen en instrueren van de montage
 • Onderhouden van contacten met klanten, zowel telefonisch als op locatie
 • Verantwoordelijk voor de projectadministratie voor een tijdige facturatie naar opdrachtgever
 • Toezicht houden op naleving van het kwaliteits-, en veiligheidsbeleid van de organisatie
 • Aanspreekpunt voor uitvoerende medewerkers, opdrachtgevers en overige belanghebbenden

Wij vragen

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur afgeronde opleiding richting Installatietechniek/Werktuigbouwkunde (WTB)
 • Ervaring als Projectleider W of minimaal 3-5 jaar gerichte ervaring als Werkvoorbereider
 • Hands-on mentaliteit en een teamgerichte instelling
 • Je werkt gestructureerd en overzichtelijk en weet prioriteiten te stellen
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht
 • Je bent van nature een inspirator met natuurlijk overwicht en “type” leider
 • VCA Vol of bereidheid deze te behalen
 • Ervaring met Syntess Atrium is een pré
 • Beheersing van de Duitse taal is een pré

De functie van Projectleider binnen Wijco Technics is een prachtige kans voor een vakkundige Projectleider die op zoek is naar vernieuwing, dynamiek en ondernemerschap. Dit binnen een sterk groeiend bedrijf met een familiair karakter.

Bedrijfsomschrijving

Wijco Technics is in 2013 ontstaan uit een bestaande BV en is gevestigd in Oldenzaal. De afgelopen jaren heeft men diverse overnames gedaan waardoor deze groeiende onderneming momenteel 60 medewerkers telt. De overnames en uitbreiding hebben Wijco vandaag de dag gemaakt tot een No-nonsense partij en meedenkende partner op het gebied van Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde.

Men biedt innovatieve oplossingen op het gebied van Elektrotechnische- en Werktuigbouwkundige installaties. Naast werkzaamheden voor de Retail, vinden de werkzaamheden voornamelijk plaats in de luxe Woningbouw en Utiliteit. Deze projecten worden in de BeNeLux uitgevoerd.

Binnen een informele sfeer worden duurzame projecten gerealiseerd en bouwt men aan langdurige relaties. Transparantie, integriteit en betrouwbaarheid staan hierbij hoog in het vaandel. Als organisatie biedt men opdrachtgevers een professionele aanpak en kan er als General Contractor de volledige verantwoording genomen worden voor het traject. Van advies naar ontwerp, en via coördinatie en realisatie naar beheer en onderhoud!
Interesse?

Word jij enthousiast van een van deze functie en durf je de uitdaging aan? Stuur dan je sollicitatie met CV onder vermelding van de functienaam naar: marjolein@wijcogroep.nl.Je kan ook je sollicitatie via onderstaand formulier versturen: