over ons

Historie

Wijco Technics ontstond in 2013 uit een bestaande BV. We vestigden ons in Oldenzaal en voerden onze eerste werkzaamheden voornamelijk uit voor de Retail. In het voorjaar van 2015 namen we Installatie Techniek Damveld over, waarna in 2016 de overname van Elshof installatietechniek volgde. Beiden gevestigd in Enschede. Hiermee maakten we een mooie stap. Naast werkzaamheden voor de Retail, voerden we vanaf dat moment ook werkzaamheden uit voor de luxe woningbouw en utiliteit. Particulieren behoorden nu ook tot onze doelgroep.

We groeiden (en groeien nog steeds) structureel op een autonome wijze. Sinds 2016 werken we onder de naam Wijco ook vanuit Duitsland.

De overnames en uitbreiding van disciplines hebben ons gemaakt tot wie we zijn. No-nonsense installatiedeskundigen en meedenkende partners op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Het bouwen aan duurzame projecten en relaties staat bij ons hoog in het vaandel. We hechten veel waarde aan transparantie, integriteit en betrouwbaarheid. Werken met of bij Wijco Technics betekent met volle overtuiging de toekomst tegemoet gaan.

Kernwaarden

Bij Wijco Technics stellen we jouw wensen en/of problemen voorop. Oplossingsgericht werken we als ervaren partner graag samen met betrokken partijen. Transparantie en respect zijn hierbij vanzelfsprekend. We zijn van origine geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel. De waarden die ons kenmerken zijn:

Commitment & doorzettingsvermogen

Je gaat een project aan en ziet daarbij een gewenst eindresultaat voor ogen. Samen zorgen wij ervoor dat onze partners van A naar B komen en verder… Het is onze gewoonte om een stap extra te doen en dit doen we met plezier. Wij hebben niet alleen verstand van elektrotechniek en werktuigbouwkunde, het is ook onze passie en dat geeft meerwaarde.

Flexibiliteit & continuïteit

We nemen moeiteloos de regie en kunnen je als General Contractor compleet ontzorgen. Dit betekent dat we desgewenst de totale verantwoordelijkheid voor coördinatie, organisatie, advies, ontwerp, realisatie, beheer, onderhoud en 24/7 service van het gehele bouwproces op ons kunnen nemen. Wijco Technics is een gezonde organisatie; we waarborgen de voortgang van onze processen.

Duurzaam & innovatief

De wereld verandert in een rap tempo. We bewegen richting een CO2-neutrale, volledig digitale omgeving. Je kunt spreken van een allesomvattende energietransitie. Wij nemen de consument, instellingen en bedrijven graag aan de hand. Wijco Technics biedt slimme en innovatieve technische oplossingen, zodat we samen goed voorbereid en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Veiligheid staat hierbij voorop.

Waar Wijco Technics de regie voert is een klein bouwteam nodig en worden faalkosten voorkomen. Wijco Technics heeft veel expertise en ervaring. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren en heel snel kwalitatief bouwen. We nemen je graag alle (ver)bouw zorgen uit handen en bieden verrassende, toekomstgerichte oplossingen.