Vacatures

Werken bij

werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde

Wijco Technics zoekt technische oplossingen voor uiteenlopende actuele vraagstukken in de werktuigbouwkunde. Onze innovaties binnen de werktuigbouw zijn vooral gericht op efficiëntie en energiebesparing. Wij vervullen de rol als totaal ontzorger, door mee te denken in advies, ontwerp, installatie, beheer en onderhoud.

  • Verwarming
  • Ventilatie
  • Koeling
  • Airconditioning
  • Zink en koperwerk
  • Pomptechniek
  • Sanitair
  • Meet- en regeltechniek

Verwarming

Verwarming is nodig voor een behaaglijk binnenklimaat. Er zijn verschillende mogelijkheden om te verwarmen: radiatoren, convectoren, vloerverwarming, luchtverwarming, haarden en kachels. In plaats van (of naast) een CV installatie, wordt steeds vaker een luchtwarmtepomp geïnstalleerd. Om een goede keuze te kunnen maken welke warmtebron het meest geschikt is, voorzien wij je graag van een persoonlijk en duurzaam advies.

Ventilatie

Goede ventilatie is verplicht bij nieuwbouw en grondige renovatie. Ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt vocht en schimmels. Om te ventileren met frisse buitenlucht is mechanische ventilatie nodig. Verse buitenlucht kan op twee manieren worden aangevoerd: natuurlijk via ventilatieroosters of mechanisch via een buizenstelsel. Vervuilde binnenlucht kan direct mechanisch worden afgevoerd naar buiten.

Koeling

Koeling zorgt voor een optimale omgevingstemperatuur waar mensen zich prettig bij voelen. Een goed en gezond leef- en werkklimaat levert een bijdrage aan het optimaal functioneren van mens en apparatuur.

Airconditioning

Met airconditioning zorgen we voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Het filtersysteem zorgt ervoor dat stof, vervuilde deeltjes en nare luchtjes uit de lucht worden gefilterd. Daarnaast zorgt goede airconditioning voor een prettig en gezond vochtgehalte in de lucht.

Pomptechniek

Pomptechniek zorgt ervoor dat vloeistoffen zoals water goed te circuleren, transporteren of af te voeren zijn in souterrains, kruipruimten, wasplaatsen, tuinen, terreinen en sportvelden. Een pompinstallatie valt of staat bij een goed ontwerp en een degelijk gemonteerde installatie. Om een goede werking van de pomp te garanderen is onderhoud noodzakelijk! Mocht er ondanks alles toch een storing optreden, dan staan onze servicemonteurs uiteraard voor je klaar. Wij adviseren, ontwerpen, installeren en beheren degelijke, betrouwbare en eenvoudige pomptechnieken.

Pompen
Iedere situatie behoeft maatwerk voor pompen, leidingen, beveiligingen (waterniveau en vorst), de programmaklok en meet regeltechniek. Onze expertise ligt in het wegpompen van afvoerwater in en rondom gebouwen, beregeningsinstallaties voor sportvelden en drainage onder gebouwen, tuinen en sportvelden.

Pompputten
Pompputten en bufferputten zijn er in vele soorten en maten. Er is kennis en ervaring nodig om de juiste kwaliteit en sterkte van pompputten en bufferputten te bepalen. Wij helpen je graag met advisering en ontwerp van de juiste pompputten en/of bufferputten voor jouw specifieke situatie.

Zink- en koperwerk

Zink- en koperwerk van goten, daklijsten, (hemelwater)afvoeren en renovatie van daken is maatwerk en vereist vakmanschap. Je kunt bij ons terecht voor reparatie, renovatie, montage en verwerking.

Sanitair

Sanitair gaat bij ons verder dan het leveren en installeren van tegels, kranen, wastafels, baden en douches. Waterbeheer van het drinkwatersysteem en sanitaire installaties zijn van wezenlijk belang. Legionellabeheersing vraagt de nodige expertise, maandelijkse controles, juiste analyses en een goed onderhoud. Wij voorkomen en bestrijden legionella zodat je veilig gebruikt kunt maken van het sanitair.

Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek van installaties zorgt voor duurzaamheid. Installaties in en om gebouwen zijn steeds meer geïntegreerde systemen door een samenspel van elektrotechnische en werktuigbouwkundige componenten. Een optimale prestatie op het gebied van energiebesparing, comfort en verlenging van de levensduur van de totale installaties is pas mogelijk als daar ook de meet- en regeltechniek op afgestemd is.